Wednesday, September 16, 2015

MAJLIS TADABBUR AL-QURAN MUSLIMAT MASJID AN-NAIM


Pada 28 Jun 2015 yang lalu, Muslimat Masjid An-Naim dengan kerjasama Darul Wardah telah menganjurkan Majlis Tadabbur al-Quran muslimat yang diadakan di Masjid an-Naim.

Semua penghuni Darul Wardah terlibat di dalam program ini dari proses penyediaan cenderahati iaitu menyediakan sampul al-Quran dan menyediakan kuih raya untuk diberikan kepada hadirin yang hadir serta turut serta dalam program tadabbur al-Quran.

Di dalam majlis ilmu ini, hadirin yang hadir dipecahkan kepada 30 kumpulan dan setiap kumpulan mewakili satu juzk. Kemudian, setiap kumpulan mempunyai seorang penyemak al-Quran dan setiap hadirin perlu mentadabbur ayat dari juzk yang dibaca oleh mereka.


Bersempena dengan majlis ini juga, pihak muslimat Masjid an-Naim yang diketuai oleh Ustazah Hazlina telah menjemput dua orang wakil dari Dewan Dakwah Islamiyyah Indonesia untuk memberikan perkongsian.


*Ustaz Zawawi bersama dengan wakil-wakil dari Dewan Dakwah Islamiyyah Indonesia


*Para hadirin yang hadir mendengar perkongsian yang disampaikan oleh Dewan Dakwah Islamiyyah Indonesia.
Sesungguhnya program-program seperti ini dapat mendedahkan para penghuni Darul Wardah dengan majlis ilmu sekaligus membantu dan menyumbangkan tenaga mereka demi kelancaran majlis ini. 

Diharapkan semoga hati-hati mereka terus terikat dengan program ilmu seperti ini.

Wallahu’alam. No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...