Monday, July 16, 2012

Mujahidah solehah @ DARWA

14 Julai 2012- Darul Wardah menerima kunjungan dari lebih 30 orang mahasiswi solehah IIUM. Kedatangan mujahidah-mujahidah yang mewakili Mahallah Safiyyah dan WAFA Club seawal jam 8.30 pagi, disambut gembira oleh seluruh warga DARWA.

Selepas sesi sembang santai bersama Pengurus DARWA; Cik Azmiza, para mujahidah IIUM dan DARWA bersama-sama bergotong royong membersihkan halaman DARWA dan bercucuk tanam.

Program di DARWA ini merupakan program turun masyarakat yang dibuat setiap tahun oleh Mahallah Safiyyah. Pihak DARWA sangat berbesar hati atas sumbangan dan komitmen pihak M.Safiyyah.
Semoga kerjasama sebegini dapat diteruskan untuk tahun-tahun akan datang. Inshallah.
mijaazmiza: semasa sesi sembang santai~
az: apa reaksi adik-adik andai kata, suatu hari teman baik adik datang berjumpa dan memaklumkan yang dia telah pun mengandung akibat terlanjur? fikir-fikirkan...

di akhir sesi, nasihat saya kepada mereka~ jangan sesekali pulaukan 'dia'. Nasihati, dan bimbing lah.. untuk kembali ke jalan Tuhan. 

Homemade choc Class @ DARWA


Alhamdulillah~ telah diadakan kelas asas membuat coklat, pada 30 Jun-1 Julai 2012. Seramai 17 orang peserta yang terdiri dari penghuni DARWA dan sukarelawan telah mengikuti kelas yang dijalankan hasil kerjasama antara pihak DARWA dan Giat MARA Lembah Pantai.

Pihak DARWA merakamkan setinggi-tinggi penghargaan buat Cik Wan Azlina yang mewakili Giat MARA dan cikgu-cikgu yang terlibat. Moga ilmu yang dipelajari dapat digunakan oleh para penghuni apabila mereka kembali ke pangkuan keluarga nanti.mijaazmiza: alhamdulillah, sekurang-kurangnya dengan beraktiviti begini, mereka [dan saya juga] dapat menghilangkan bebanan di jiwa selain, boleh dijadikan bisnes untuk menambah duit poket mereka.
~Cabaran hidup di luar tidak senang..kan??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...