Tuesday, November 17, 2009

Selamat Pengantin Baru

Dua orang warga Darwa akan melangsungkan perkahwinannya selepas Hari Raya Aidil Adha ini. Tahniah dan syabas kepada mereka berdua.

Kami mendoakan semoga kehidupan rumahtangga mereka akan bahagia dan kekal selamanya. beruntunglah masih ada yang sayang dan sudi menjadi payung untuk menumpang kasih.

Usahlah diulangi lagi kesilapan lalu. Kalau ada masalah rumahtangga, banyakkan istighfar dan memohon petunjuk dan inayah Allah SWT. Jangan bosan dan putus asa untuk berdoa kerana sesungguhnya Allah Maha Mendengar.

Ketika Saloma melontarkan kata-kata manisnya kepada Abang Ramle.." Sedangkan lidah lagi tergigit, apa pula suami isteri" lalu dijawab oleh Abang Ramle : " Buang yang keruh ambil yang jernih, baru teguh peribadi"..

Selamat Pengantin Baru

Selamat Datang Pengurus

Pihak Darwa telah menerima seorang pengurus baru. Seorang Ustazah yang baru tamat pengajian di sebuah U tempatan. Syukur al hamdulillah, ada juga orang yang sudi untuk mewakafkan sedikit masa,tenaga dan ilmu yang ada untuk membangun ummah.

Walaupun upah yang diberi mungkin tidak sepadan, namun pengalaman yang ditimba bersama adik-adik warga Darwa dapat mematangkan lagi ilmu yang ada.

Diharap semua adik-adik yang baru masuk ke Darwa dapat memberikan kerjasama dan patuh dengan peraturan dan disiplin di Darwa. Jangan nakal-nakal lagi ya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...