Wednesday, May 18, 2016

GOTONG ROYONG MEMASAK IKAN PATIN MASAK TEMPOYAK DAN PERKONGSIAN DARI TUAN BAHAROM BIN ABU BAKAR@PAK OM

Pada 14 Februari yang lalu, pihak Darul Wardah telah menganjurkan gotong royong memasak ikan patin masak tempoyak yang dikendalikan oleh Puan Zaizi yang datang dari Kuala Tembeling Pahang.


Aktiviti memasak secara beramai-ramai ini diadakan dua minggu sekali bagi memastikan para pelatih di Darul Wardah dibiasakan dengan aktiviti rewang sesama masyarakat apabila keluar dari Darul Wardah nanti. Selain itu, aktiviti seperti ini juga bertujuan untuk merapatkan hubungan sesama pelatih dan mengisi masa lapang mereka dengan perkara-perkara yang berfaedah.

*tu diaa.. ikan patin berenang ke Jalan Kebun. :)

*sambal hitam Pahang... J

*Alhamdulillah.. siap untuk dihidangkan

* Para pelatih masing-masih dah tak sabar nak merasa ikan patin masak tempoyak..

*Chef yang dijemput khas dari Pahang, Kak Zaizi dan Kak Azizah

Ustaz Zawawi dan Ustazah Hazlina turut makan tengahari bersama para pelatih.. Diam ta terkata menikmati hidangan tengahari yang disediakan J

*Pak Om dan Mak Om juga turut hadir ke Darul Wardah

Alhamdulillah, selesai menjamu selera dan solat Zuhur berjemaah, satu program perkongsian diadakan yang disampaikan oleh Tuan Baharom bin Abu Bakar@Pak Om. Pak Om merupakan bekas pensyarah Jabatan Psikologi Universiti Malaya (UM) dan sering memberi ceramah motovasi di kaca tv serta sering memberi perkongsian di dada-dada akhbar. Beliau kini hadir ke Darul Wardah untuk memberi perkongsian kepada para pelatih di sini.


*Ucapan aluan dari Ustaz Zawawi untuk mengalu-alukan kehadiran tetamu ke Darul Wardah

*Perkongsian daripada Pak Om umpama pesanan dan peringatan dari seorang bapa kepada anak-anak

Pak Om yang merupakan seorang kaunselor berdaftar juga telah mengadakan aktiviti bersama pelatih dengan bertanyakan beberapa perkara yang perlu dijawab oleh para pelatih. Para pelatih juga berpeluang untuk bertanya soalan-soalan atau tips-tips yang diperlukan apabila keluar dari Darul Wardah dan berhadapan dengan masyarakat suatu hari nanti. Pak Om yang berpengalaman dalam menangani kes-kes berprofil tinggi amat berminat untuk terus membantu para pelatih di Darul Wardah pada masa akan datang dengan lebih kerap lagi.


  
*Cik pengurus Darul Wardah turut membantu para pelatih memahami kehendak soalan

*Cik penolong pengurus Darul Wardah juga sibuk melayan soalan-soalan pelatih


*Pak Om dan Mak Om bersama salah seorang anak pelatih di Darul Wardah

*Pak Om yang sangat suka dengan anak-anak syurga 

*Atuk mithali.. bersama si kembar di Darul Wardah

*Acah-acah manja J

*Para pelatih bergambar kenangan bersama Pak Om dan Mak Om..


Alhamdulillah, perkongsian yang padat daripada Pak Om. Banyak tips-tips kehidupan yang dikongsikan bersama para pelatih kami. Moga ilmu yang disampaikan bermanfaat buat semua.

InsyaAllah, moga ketemu lagi di lain masa. J

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...