Sunday, September 13, 2015

KUNJUNGAN ZIARAH DARI BUMI TERENGGANU


Alhamdulillah, terlalu banyak aktiviti dan kunjungan ziarah yang diterima oleh Darul Wardah pada bulan April yang lalu. Kami amat menghargai perhatian orang ramai dalam terus membantu dan memberi sokongan kepada kami. J
Pada penghujung bulan April, Darul Wardah dikunjungi tetamu dari Terengganu Darul Iman. Mereka adalah Murid-murid Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) dari tiga buah sekolah di Terengganu iaitu Sekolah Menengah Agama Khairiyah, Sekolah Menengah Agama Sultan Zainal Abidin (SMASZA) dan Sekolah Menengah Agama Mahmudiah, Kuala Berang.
Seramai 80 orang pelajar bersama guru-guru mereka dalam rangka lawatan sambil belajar ke beberapa sekolah, IPT dan institusi pendidikan di Lembah Klang.

*Bergambar kenangan di hadapan Darul Wardah

Sesi taklimat dan perkongsian Bahagia Menjadi Gadis (BMG) disampaikan oleh Ustazah Hazlina selaku pengerusi Darul Wardah dan juga perkongsian daripada Ustaz Zawawi iaitu salah seorang Ahli Lembaga Pengarah Darul Wardah. 

*Perkongsian dari Ustazah Hazlina untuk slot Bahagia Menjadi Gadis (BMG)
Para pelajar juga tidak melepaskan peluang untuk mendengar perkongsian sendiri daripada para penghuni Darul Wardah dan mereka turut membawa cenderahati serta menyampaikan sendiri kepada para penghuni.


*Ustaz Zawawi dan Ustazah Hazlina bersama-sama dengan para kaunselor dari 3 buah sekolah tersebut.TAUSIYATUL KUBRA SIRI 1


Alhamdulillah, pada 25 April yang lalu, Tausiyatul Kubra untuk siri yang pertama telah dijayakan. Penceramah yang dijemput adalah Pencetus Ummah, PU Azihal Bangsawan.

PU Azihal telah mengajak semua penghuni Darul Wardah untuk menjadi manusia yang lebih baik daripada hari semalam dengan mendekatkan diri serta kembali kepada Allah. Pengkongsian yang padat dan bermakna untuk seluruh warga Darul Wardah.

Terima kasih dari Warga Darul Wardah. J

BAHAGIA MENJADI GADIS (BMG 4.0)
Selain dari memasuki ke sekolah-sekolah untuk memberi perkongsian berkaitan zina dan bahayanya, team Bahagia Menjadi Gadis (BMG) daripada Darul Wardah juga turut mengadakan program bersiri setiap tahun untuk gadis remaja dari Dun Sri Muda.


Pada tahun ini, Team Darul Wardah bersama 120 remaja dari DUN Sri Muda mengikuti program Bahagia Menjadi Gadis (BMG) di Sungai Kelambu, Banting dan di Masjid An-Naim Jalan Kebun. *Para peserta dan urusetia bergambar di Sg. KelambuProgram selama 2 hari satu malam itu diisi dengan ceramah kesihatan, Bahaya HIV/AIDS, Bahaya Zina, Spiritual Terapi dan Qiamullail. 

Perasmian dan ucapan penutup dilakukan oleh YB Shuhaimi Shafie, ADUN Seri Muda.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...