Wednesday, April 4, 2018

KONVENSYEN RUMAH PEMULIHAN AR-RIQABSELASA 3 APRIL 2018


Sebanyak 28 Rumah Pemulihan Ar-riqab (RPA) di Selangor menerima bantuan berjumlah RM2.8 juta daripada Majlis Agama Islam Selangor (MAIS).

Pengerusi MAIS, Datuk Mohammed Khusrin Munawi, berkata jumlah itu adalah bantuan Geran Sukuan 2018 bernilai RM996,000 yang diserahkan kepada 17 RPA dan Geran Tahunan 2018 berjumlah RM852,000 diserahkan kepada 10 lagi RPA.

Katanya, dana berkenaan bertujuan membantu golongan asnaf riqab yang memerlukan bantuan pemulihan, perlindungan, rawatan, pencegahan dan kawalan agar mereka kembali ke pangkal jalan.

-BERITA HARIAN ONLINE-


Alhamdulillah, Darul Wardah juga merupakan salah sebuah Rumah Pemulihan Ar-riqab yang menerima Sumbangan Geraan Sukuan.

Jutaan terima kasih diucapkan kepada Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) atas dana yang diberikan. Semoga usaha daripada semua pihak diberkati Allah. Alhamdulillah 'ala kulli hal.

Ustaz Zawawi menerima dana untuk Darul WardahPROGRAM PEMIMPIN BELIA DINAMIK1 APRIL 2018 AHADBertempat di Masjid An-Naim Jalan Kebun, telah diadakan Program Belia Dinamik anjuran Exco Pembangunan Modal Insan Selangor dan Rumah Perlindungan & Pemulihan Darul Wardah.Program bermula jam 8.30 pagi hingga 3.30 ptg. Dimulakan dengan aktiviti tadabbur Surah Ar-Rahman dengan bantuan fasilitator.Selesai tadabbur Surah Ar-Rahman, aktiviti Dapur Belia pula diadakan untuk para peserta. Para peserta didedahkan dengan cara membuat kuih donut. Aktiviti kemahiran seperti ini juga penting untuk para belia sebagai persediaan menghadapi dunia luar yang semakin mencabar.LAWATAN ILMIAH UIAM31 MAC 2018 SABTUDarul Wardah menerima kunjungan daripada pelajar Ijazah Sarjana Muda Fakulti Pendidikan Bimbingan dan Kaunseling Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Turut hadir pensyarah mereka iaitu Dr. Azam Othman. 


Pelbagai aktiviti LDK dijalankan sepanjang program berlangsung. Diharapkan kesemua pihak mendapat manfaat dari aktiviti ini.


Moga masyarakat menyedari wujudnya masalah sosial dalam kalangan remaja dan sama-sama dapat membantu mereka dalam proses pemulihan ini. InsyaAllah 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...