Tuesday, August 14, 2018

SEMINAR UNDANG-UNDANG JENAYAH SYARIAH NEGERI SELANGOR 2018

14 Ogos 2018
Selesai menghadiri Seminar Undang-Undang Jenayah Shariah Negeri Selangor 2018 bertempat di Dewan Syarahan dan Muzakarah Islam Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah anjuran Jabatan Agama Islam Selangor.
.
Dimulakan dengan Ceramah " Keutamaan Halal Dalam Mencegah Kemungkaran" oleh Ust. Mohd Amri bin Abdullah, Penolong Pengarah Kanan Bahagian Hab Halal Jakim.
.
Seterusnya Wacana dimulakan dengan 3 panel iaitu Dr.Izwan bin Yusof, Penolong Pengarah Kanan, Bahagian KSK Jakim, Ust. Mohamed Hanafiah bin Abdul Malek dari Pertubuhan Kebajikan Sahabat Insan dan Iman Malaysia (SIDIM), dan Prof.Madya Dr. Nik Salida Suhaila Nik Saleh dari USIM. Tuan Mahdi Al-Hilmy bin Arshad pula selaku moderator. 
.
Alhamdulillah, perkongsian yang sangat menarik dan ilmiah. Isu yang dibangkitkan adalah sangat relevan dengan masalah sosial yang semakin berleluasa sekarang. Menjadi tanggungjawab semua pihak untuk membantu mencegah kemungkaran.Moga Allah menghindarkan kita semua daripada perkara-perkara mungkar. Amin.LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...