Thursday, March 22, 2018

LAWATAN BAKTI BELIAKHAMIS 22 MAC 2018


Selain Darul Wardah dikunjungi tetamu, hari ini juga, 2 orang pelajar praktikal di Darul Wardah dari Universiti Sains Islam Malaysia berpeluang mengikuti program Lawatan Bakti Belia di Bait Salam Rumah Mualaf, Jalan Kebun Shah Alam.


Program ilmiah ini dianjurkan oleh Kelab Remaja Srikandi Masjid An-Naim. Program ini sudah dijalankan hingga siri ke 3 setakat ini.Peserta berpeluang mengikuti Klinik Surah al- Fatihah dan juga sesi taaruf bersama warga mualaf. Sudah tentu ini membuka jalan dakwah untuk mereka yang menyertainya.
Besar harapan agar masyarakat lebih terbuka menyantuni golongan mualaf ini dengan hikmah dan contoh teladan yang baik. Mudah-mudahan pelajar praktikal di Darul Wardah mendapat segala ilmu bermanfaat dari mula hingga akhir. InsyaAllah.Semoga sama-sama kita ditetapkan hati dalam jalan dakwah ini. InsyaAllah


LAWATAN PENSYARAH USAS22 MAC 2018 KHAMIS


Assalammualaikum pengunjung-pengunjung DARWA 😊


Alhamdulillah pagi ini kami dikunjungi oleh Cik Nor Hidayah binti Azmi pensyarah dari Universiti Sultan Azlan Shah Kuala Kangsar Perak.


Kunjugan ini adalah untuk melengkapkan proses penilaian latihan industri 2 orang pelajar USAS di Darul Wardah.


Diharapkan latihan industri ini memberi pengalaman yang berharga untuk mereka. Sekaligus menyemai semangat untuk bersama membantu proses pemulihan pelatih-pelatih di Darul Wardah.


Terima kasih atas kunjungan Cik Nor Hidayah. Semoga Allah memberkati kunjugan ini. InsyaAllah 😊

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...