Friday, July 10, 2009

Dosa Berganda - Zina Dan BunuhManusia atau Binatang? Lu Fikirlah sendiri.....

Deretan Anak Zina Di Malaysia

Tahukah Anda?

1. Menurut Pejabat Pendaftaran Negara ( JPN) terdapat lebih 257,000 sijil kelahiran didaftarkan tanpa catatan nama bapa antara tahun 2000-2008.

2. Secara purata ,2500 kes anak zina direkodkan setiap bulan atau 83.3 kes sehari!

3. Dari tahun 1999 - 2003, seramai 70,430 anak zina didaftarkan dan 30,978 darinya adalah anak orang Islam!

Adakah jumlah ini tidak menakutkan ? sedangkan inilah tanda-tanda kiamat yang pernah diperingatkan oleh Junjungan Besar Rasulullah SAW.

Pelajar Buang Bayi" Janganlah kamu HAMPIRI Zina!!!" inilah padahnya.Selalu ber SMS dan MMS lucah juga perbuatan yang menghampiri Zzzina!

Kalau pelajar yang diberikan didikan agama pun boleh tumbang,bagaimana dengan anak-anak kita yang sering tinggal solat...

Jadi....
Janganlah Hampiri Zina!
1.Berdua-duaan ditempat sunyi
2.Ber SMS lucah
3.Bertukar-tukar MMS lucah
4. Berbual-bual erotik
5. bonceng motor sama
6.bercakap mencarut dan kotor

Kaedah didik, cegah tangani kes buang bayi
Kes empat bayi berusia tujuh bulan hingga satu tahun yang berjaya diselamatkan sebelum dijual kepada beberapa keluarga yang memerlukan anak angkat menunjukkan kesungguhan polis menumpaskan sindiket jual dan beli bayi. Kes berkenaan sekali gus memperlihatkan kegiatan tidak bermoral itu masih terus berlaku di negara ini.

Namun, satu lagi isu berkaitan jenayah dan moral yang perlu ditangani ialah kes pembuangan bayi. Terbaru, seorang bayi lelaki ditemui mati di Sungai Kuantan, Pahang oleh seorang nelayan. Mayat bayi itu dipercayai masih baru dilahirkan ketika dibuang ke dalam sungai kerana tali pusatnya masih belum ditanggalkan ketika mayat dijumpai.

Barangkali wanita melahirkan bayi itu ingin menyembunyikan kewujudan bayi itu dengan menghumbannya ke dalam sungai. Perbuatannya secara tidak langsung ingin membunuh bayi untuk menutup keaibannya.

Sebelum ini, ada satu kes pada Mac tahun lalu membabitkan seorang bayi lelaki dijumpai masih hidup dalam sebuah tandas di sebuah masjid di Rompin. Bayi itu dijumpai seorang wanita ketika ingin menunaikan solat Maghrib. Bayi yang diletakkan di atas sinki, kelihatan sihat dan bersih. Namun, bayi ini bernasib baik kerana dibiarkan hidup dan ditinggalkan di tempat yang mulia, iaitu masjid. Mungkin wanita itu mengharapkan ada seseorang yang menjaga dan memeliharanya.

Gejala pembuangan bayi di negara menunjukkan peningkatan. Tiada petanda atau kayu ukur mengatakan gejala ini kian berkurangan. Ada ketikanya, bayi baru dilahirkan ditamatkan riwayatnya dengan cara hina seperti dibuang di sungai, tong sampah, mangkuk tandas dan sebagainya. Ada pula bernasib baik, bayi itu ditinggalkan di tempat selamat dan akan ada yang mengambilnya. Secara moralnya, kedua-dua perbuatan adalah terkutuk dan tidak bermoral.

Sebenarnya, gejala pembuangan bayi adalah cerminan daripada gaya hidup tidak sihat yang ditunjukkan sekelompok masyarakat hari ini, tanpa mengira kaum atau agama. Masyarakat kita sedang melalui satu fasa genting. Persoalan moral dan akhlak bukan lagi pertimbangan utama dalam setiap keputusan.
Oleh Mohd Hilmi Ramli
[Berita Harian Online, 28/05/2008]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...