Friday, February 27, 2009

PROGRAM YOUNG ABIM CAMP
Kepada semua Kerabat ABIM Selangor dan Wilayah,
Dipersilakan untuk mendaftarkan anak tuan/puan segera untuk solidariti dan proses sepadu bina IQ,EQ dan SQ.
Mohon dipanjangkan kepada semua yang berminat.
JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI !
Syukran.HUBUNGI SEKRETARIAT ABIM SELANGOR
03 5511 8994

ISLAM DICEMBURUI SOKMO

Malam tadi wak menghadiri kelas pengajian di Masjid. Topik yang dibincangkan ialah Tafsir ayat Al Quran dari Surah Al Infitar. Temanya bercerita tentang kebenaran Hari Qiamat. Biasanya Surau Al Falah ni ramai juga pendengar setianya.kadang mencapai 70 orang. Kira ramai tu. Kebanyakan surau, pendengarnya cuma 10-15 orang sahaja.

Sebenarnya Wak yang sampaikan kuliah tu. Wak bukanlah orang yang alim sangat cuma nak kongsi dengan orang sedikit ilmu yang Wak ada. Wak tau yang datang mendengar kuliah pun ramai yang hebat dan alim. Tapi Wak rasa Wak nak belajar lagi tentang Al Quran. Lagi banyak Wak mengajar lagi banyak wak apat ilmu. Betullah kata Saidina Ali pesan, Ilmu bila disampaikan akan bertambah.

Wak rasa betul keagungan ALlah bila Wak baca kisah keengganan orang Yahudi dan Nasrani untuk mengakui kebenaran Al Quran. Padahal mereka tahu sangat tentang itu. Bahkan hari ini mereka sering cari pasal untuk memperolok-olokkan Islam. Tak cukup dengan kata-kata mereka tambah dengan lukisan, filem dan macam-macama lagi.

Padahal Orang Islam tidak pernah mengejek-ngejek agama mereka! Betultak?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...