Sunday, August 30, 2009

Motor Untuk DarwaInilah motorsikal yang telah diwakafkan oleh Sdr. P kepada Darul Wardah.Insya Allah akan dimanfaatkan sebaik mungkin untuk urusan kebaikan. Bolehlah mereka pergi keklinik dan kedai dengan lebih selesa.

Kepada saudara SUN dan SUK yang telah bermujahadah membawa 'kuda tunggangan' ini ke Darwa amat-amat dikagumi dan diucapkan terima kasih.Saya ada terbaca kisah mereka berdua ni dalam blog wak juragan.Syabbazz bete...

Pihak darwa masih menunggu-nunggu berita baik...kot-kot ada yang nak wakaf kereta sempena bulan Ramadan ni. Kesian kereta savvy merah tu.dah macam teksi sapu.

Kongsikan Kegembiraan Ramadan Anda
Pihak Darwa telah membantu Sdr K untuk mendapatkan sebuah motorsikal. Dah lama dia tak kerja kerana tidak ada kenderaan. Dia pernah berjalan kaki dari Klang ke Jalan Kebun kerana tidak ada duit.Kerap kali juga dia berjalan kaki bila nak buat beberapa urusan kerja. Kadang tumpang kawan dan kadang pinjam motor jiran.

Sebagai sokongan dan bantuan segera agar dia dapat memperbaiki kualiti hidupnya, pihak Darwa telah membawanya ke kedai motor. Dia memilih sendiri jenis motor yang dikehendakinya mengikut bajet yang disediakan.

Kita doakan semoga dengan motor baru ini, Sdr K akan lebih bersemangat untuk berpuasa dan berjamaah di masjid. Sama-sama kita beri sokongan dan dorongan agar nikmat iman dan ukhuwwah islamiyyah itu benar-benar dapat dirasainya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...