Monday, June 7, 2010

Review Modul PemulihanPertengahan Jun ini pihak darul Wardah akan menerima Penghuni -penghuni baru.
Modul dan peraturan baru bagi kes remaja mengandung luar nikah antaranya:

1. Kes mengandung yang diterima kandungan berusia kurang dari 5 bulan.
2. Keutamaan kepada kes-kes terainaya dan tanpa rela.
3. Perlukan laporan polis.

dalam banyak kes sebelum ini pemulihan tidak dapat dijalankan debgab berkesan kerana sikap penjaga /ibu bapa yang tidak memberi kerjasama.

Kami amat berharap ibu/bapa memainkan peranan dalam proses pendidikan dan pemulihan anak.
Jangan jadikan DARWA sebagai satu tempat escapism dari rasa malu. Bertanggungjawablah atas kehidupan anak-anak untuk akhirat.!

Mereka Ini Lebih Utama Untuk DibantuProjek Pusat Membasuh Kenderaan - 'Car Wash' milik seorang alumni Darul Wardah telah dibuka dengan rasminya pada 1 Jun 2010. Dengan pengalaman dan kemahiran yang ada Saudara Yusof dan Saudara Razak telah membina semula Bengkel untuk membasuh kereta dengan bantuan dari Darul Wardah.

Permohonan kepada pihak MAIS @LZS telah dikemukan tetapi biasanya ia memakan masa yang sangat lama. Oleh itu kepada sesiapa yang ingin menyumbang atau membantu mereka bolehlah berhubung dengan pengurusan Darul wardah segera.

Pihak Masjid An Naim juga turut memberikan ruang tapak milik masjid untuk dijadikan sebagai premis operasi mereka. Lokasi yang sangat strategik kerana berhampiran jalan utama dan premis kedai diharapkan agar perniagaan mereka ini akan bertambah maju.

Oleh kerana modal yang sangat minimum mereka hanya dapat beroperasi dengan keadaan yang sangat sederhana tetapi hasilnya tetap memuaskan. Selain membasuh kenderaan mereka juga menawarkan perkhidmatan 'polish' . sebagai permulaan mereka menawarkan pakej menarik untuk anda yang ingin mendapatkan perkhidmatan.

Kepada semua pembaca diluar sana yang ingin membantu golongan muallaf dan mustadhafin ini eloklah berkunjung ke premis mereka segera kerana kedatangan anda sangat dialu-alukan.

VANAKUM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...