Tuesday, September 8, 2009

Tiga Bayi di Bulan Ramadan

Dalam bulan ramadan ini, tiga orang penghuni Darwa telah selamat melahirkan anak masing-masing di Hospital. Dua kes melibatkan pembedahan. Al hamdulillah semuanya selamat.Mereka semua telah kembali ke pangkuan keluarga masing-masing untuk meneruskan kehidupan yang baru.

Pihak Darwa mendoakan agar mereka semua akan terus memilih jalan yang benar dan sentiasa berwaspada dengan sebarang godaan iblis. Dua dari penghuni tersebut insya Allah akan melangsungkan perkahwinan mereka tidak lama lagi. Semoga ikatan yang terjalin akan terus terikat kemas dan bersamalah mencari redha Allah.

Berjariah Menambat Ukhuwwah

Sepanjang bulan ramadan ini, pihak Darwa telah menggerakkan kempen infak. Beberapa aktiviti dan pertemuan telah diaturkan bersama masyarakat. antara aktiviti yang dijalankan ialah Ehya' al Nahar.Kandungan programnya ialah solat duha dan solat tasbih.Kemudian sedikit tazkirah disampaikan oleh Ustazah Hazlina. Akhir sekali tabung akan diedarkan.Al hamdulillah selepas satu pusingan, tabung sudah muda berisi.

Beberapa pihak yang bekerjasama menganjurkan program ini mengucapkan berbanyak terima kasih di atas usaha yang telah dijalankan.kalau ada yang berminat untuk menjadi rakan kongsi penganjuran program ehya el nahar ini boleh berhubung dengan pihak kami.Sekian.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...