Saturday, September 19, 2015

MAJLIS JAMUAN AIDILFITRI DARUL WARDAH 2015
Pada tahun ini, Darul Wardah berkesempatan mengadakan Jamuan Hari Raya Aidilfitri untuk warga Darul Wardah. Menariknya jamuan hari raya ini diuruskan sepenuhnya oleh pada penghuni dengan bantuan dua orang pelajar praktikal dari UKM.

Mereka amat bertukus-lumus menyediakan segala persiapan demi menjayakan jamuan hari raya ini. Semua guru, warga kerja dan semua pihak yang terlibat secara langsung dijemput ke majlis ini.


*Penghuni Darul Wardah yang dipertanggungjawabkan sebagai unit protokol sangat mesra melayan tetamu yang hadir J

*Ustaz Zulhusni dari bahagian Ar-Riqab, MAIS turut hadir

*Cik Alin bergambar kenangan bersama Cik Ummi (tukang urut khas kami)

*Pn. Atikah, nurse dari Klinik Jalan Kebun turut hadir memeriahkan majlis

*Ustaz Zul dan kak Huda bersama dengan pengurus Darul Wardah, Cik Ashikin


Majlis Jamuan Aidilfitri ini diserikan lagi dengan persembahan khas daripada para penghuni Darul Wardah. Mereka menyanyikan lagu Darul Wardah dan lagu-lagu nostalgia hari raya untuk menghiburkan hadirin yang hadir.

Terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang sudi hadir. insyaAllah, tahun depan kita berhari raya lagi.. JPROGRAM BERSAMA PARA PELAJAR DARI SMA HIRA’ SHAH ALAMPada 29 Julai yang lalu, Darul Wardah telah menerima kunjungan ziarah daripada para pelajar SMA Al-Hira’, Shah Alam. Seramai 40 orang pelajar hadir bersama 8 orang guru pengiring.

*Taklimat dan penerangan berkaitan Darul Wardah daripada pengurus, Cik Ashikin

*Para pelajar dan mu’allimah dari SMA Al-Hira’

Selain daripada mengadakan kunjungan ziarah, mereka juga menyediakan beberapa aktiviti yang ingin dilakukan bersama para penghuni antaranya sesi ice breaking, permainan indoor dan sesi menanam pokok di dalam pasu.


*Sesi ice breaking para penghuni bersama pelajar

*Akak-akak dan adik-adik yang sporting J

*Sesi berkebun.. jom buat sama-sama J

Selain itu, pihak Darul Wardah juga mengadakan Bahagia Menjadi Gadis (BMG) secara ringkas kepada para pelajar al-Hira’. Pendedahan tentang perkara-perkara yang boleh menjadi penyebab kepada masalah zina, bahaya apabila seseorang mendekati zina dan kesannya turut diceritakan dalam slot ini. Dua orang penghuni juga dijemput untuk memberi perkongsian kepada para pelajar.


*Slot Bahagia Menjadi Gadis (BMG)


*Adik-adik dari SMA Al-Hira’ yang ceria.. J moga Allah sentiasa menjaga kalian. Doakan kami.


Persembahan penutup oleh sebahagian daripada penghuni Darul Wardah. Khas untuk adik-adik...


*Sesi bersalaman sebelum pulang, insyaAllah ada masa bertemu kembali. Kalau tidak di dunia, moga Allah temuakan kita di akhirat sana JLinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...