Friday, October 30, 2015

KULIAH DHUHA MUSLIMAT MASJID AN-NAIMSalam Ma’al Hijrah kepada semua pembaca setia blog Darul Wardah Selangor. J

Alhamdulillah, bersempena dengan Sambutan Ma’al Hijrah pada tahun ini, Muslimat Masjid An-Naim Jalan Kebun dengan kerjasama Darul Wardah dan Angkatan Masyarakat Insani (AMANI) telah menganjurkan Kuliah Dhuha yang bertajuk “Hijrah Satu Perjuangan”.

Kami telah menjemput Penceramah Motivasi hebat, Mejar (B) Mohammad Qayyum bin A. Badaruddin yang juga merupakan seorang penulis buku bestseller. Antara buku karya beliau yang ditulis dari hati ialah 'Keagungan Cinta Murabbi Tuan Guru Nik Abdul Aziz' , Misteri MH370 dan juga buku-buku berkaitan Pemuda Syahid yang Tertangguh, Allahyarham Ahmad Ammar.

Mejar (B) Mohammad Qayyum telah mengupas secara lebih lanjut berkaitan perjalanan hijrah Rasulullah S.A.W dan para sahabat untuk memartabatkan agama Islam. Sememangkan perkongsian daripada beliau sarat dengan kata-kata motivasi yang menyentuh jiwa dan sampai ke dalam hati sesiapa sahaja yang mendengarnya.*Sedikit kata-kata aluan dan pengenalan daripada Ustazah Hazlina  *Cenderahati yang disampaikan oleh Ustazah Hazlina kepada Mejar Qayyum*Antara hadirin yang hadir*Buku-buku karya Mejar Qayyum turut dibawa untuk dijual pada program ini


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...