Sunday, August 12, 2012

Majlis Iftar DARWA-ABIM Selangor 7 Ogos 2012/18 Ramadhan 1433H, alhamdulillah telah diadakan Majlis Iftar DARWA-ABIM Selangor yang bertempat di Darul Wardah, Shah Alam. Hampir 70 orang telah hadir untuk sama-sama berbuka puasa dan memeriahkan majlis. Selain Exco ABIM Selangor, ABIM Daerah dan Ahli Lembaga DARWA, turut hadir adalah keluarga muallaf yang berada di bawah perhatian DARWA, sukarelawan dan para penyumbang DARWA.

Selepas berbuka puasa dan solat maghrib berjemaah, majlis telah diteruskan dengan sesi tazkirah yang disampaikan oleh Dr.Wan Adam [Timb.YDP ABIM Selangor]. Ustaz Zawawi Mughni yang mewakili tuan rumah, dalam ucapan beliau; sangat mengalu-alukan kehadiran para tetamu ke DARWA terutamanya mereka yang kali pertama menjejakkan kaki di sini. Beliau berharap agar semua yang hadir akan sentiasa menyokong setiap usaha DARWA untuk membantu ummat.

Manakala Saudara Khairudin bin Abas [YDP ABIM Selangor] sebelum menyampaikan Sumbangan Seorang Sekampit Beras [SSB] kepada mereka yang layak, amat menghargai setiap sokongan dan bantuan yang telah diberikan oleh para penggerak jamaah yang bertungkus lumus memastikan bantuan sekampit beras dapat diagihkan kepada golongan sasaran. Beliau turut memaklumkan yang DARWA bersama ABIM Selangor akan mengadakan majlis makan malam yang bertujuan untuk mengutip dana bagi pembinaan Kompleks DARWA.
Majlis berakhir pada jam 10.30 malam selepas solat sunat terawih dan moreh. Inshallah, semoga majlis iftar seperti ini dapat diadakan pada setiap tahun sebagai medan pertemuan di antara mereka yang banyak menyumbang dan membantu perjalanan DARWA, dengan warga DARWA yang lain.mijaazmiza: maaf, laporan ini sedikit lewat kerana keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan untuk bergerak laju seperti biasa. Alhamdulillah, kehadiran teman-teman ke mari sedikit sebanyak menceriakan rumah ini dan ahlinya; sebagai pengubat rindu kepada keluarga. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...