Monday, July 13, 2009

Siksa Untuk Si Penzina

semalam Wak Juragan merasmikan Program OSCC anjuran Kerajaan Negeri Selangor dengan kerjasama HELWA ABIM Selangor.Antara panel yang dijemput berforum ialah wakil dari Jabatan Kebajikan Masyarakat.Rupanya Wak kenal dia masa dia jadi Presiden MPP Kolej Darul Hikmah. Shah... namanya. Sekarang dia jadi Pegawai Kebajikan di KS .Sebelum ni bertugas di Sabak Bernam.

Menurut ceritanya, kes yang paling banyak diterimanya ialah kes anak luar nikah @anak zina. Bermacam-macam jenis kes dan ragam remaja dan anak-anak muda bila tiba tahun baru dan pesta-pesta keramaian.Biasanya bulan sembilan, banyak kes kelahiran anak tak sah taraf yang dilaporkan. Begitu juga dengan bulan Mei kerana hasil dari sambutan Kemerdekaan.menurut cerita rakan-rakan yang membuat operasi semasa pesta kerainan ini, banyak kondom ditemui bersepah-sepah ditapak pesta.Yang tak sempat cari pelindung tulah yang terbunting.Pelik juga..dalam ramai-ramai manusia tu, pandai pulak mereka mencelah mencari lubang ke neraka. Sedangkan jalan ke Syurga terbentang luas dihadapan mereka.

Abu Dawood meriwayatkan bahawa ;
Rasulullah SAW bersabda :" Jika seseorang berzina maka imannya itu keluar seperti asap yang menutupi kepalanya dan apabila ia telah selesai berzina imannya kembali lagi.

Samurah bin Jundub meiwayatkan , bahawa Nabi SAW telah didatangi Malaikat Jibril dan Malaikat Mikael, Nabi SAW bersabda :

"Kami melihat ramai orang lelaki dan wanita yang tidak berpakaian didalam tempayan besar yang terletak dibawah api yang panas.Mereka menjerit-jerit kerana kepanasan lalu Nabi bertanya : Siapakah orang itu wahai Jibril?.

Jibril menjawab : " Itulah orang-orang lelaki dan perempuan yang berzina dan itulah azab mereka dihari akhirat nanti! ( Hadis direkodkan oleh Bukhari) .

2 comments:

Anonymous said...

Kita kena buat kempen besar-besaran tentang zina ni......orang dah tak takut.

yeeply said...

inilah tanda2 akhir zaman...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...