Thursday, June 18, 2009

ISLAM hina kerana jihad kita masih belum cukup


Malam ni kena studi lebih sikit. Bukan pasal nak jawab periksaan, tapi untuk persediaan outreach pagi esok.

Dah sebulan Puan N dan anaknya bermukim di DARWA. Tak sempat nak uruskan kesnya. sibuk dengan kes-kes adik-adik remaja kita yang terlanjur.

Esok,berazam kena setelkan juga pasal puan N.Kalau suaminya dapat ditemui kat Sg Buloh esok, harap-harap dapatlah nego dengan baik.Tu kena berlatih skill jadi mediator!Sambil baca ayat-ayat pelembut hati.

kadang-kadang kak wardah, tak tahu nak cakap pasal pihak berwajib yang sepatutnya mengendalikan kes-kes muaallaf ni. buat aduan senyap aje! kalau selalu sangat turun naik, pegawai pun naik muak ! telefon tak angkat! Huuuu! cubaan.......!Malas nak fikir pasal tu....nanti hilang nak buat kerja dakweah, dapat dosa pula.

Tapi jangan melenting ye ! bila golongan yang muallaf nilah yang paling ramai pohon MURTAD!

kena tanya diri sendiri, Kita dah menjalankan amanah sebagai KHALIFAH atau belum ....?

3 comments:

Anonymous said...

asyik Kak Wardah je yang kena ke depan...Tak ada sukarelawan lain ke yang nak buat pahala...dah ramai yang nak murtad pun masih ramai yang tak buka mata lagi..takui pun teringin jdugak...tapi sebab duduk kat luar neugara sekaranrg ni...kirim doa ajelah....

yeeply said...

sukarelawan yang lain memberi sokongan padu dari belakang

Anonymous said...

banyak kes mohon murtad ni kebanyakannya adalah masuk islam kerana nak kahwin. Bila perkahwinan gagal, mereka pun balik agama asal.Saya nak minta pandangan...kalau kes macam ni nak tahan mereka dalam islam walau pun tak amal islam atau nak biarkan mereka tukar agama?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...