Thursday, May 15, 2014

BAHAGIA MENJADI GADIS (BMG)

Program Bahagia Menjadi Gadis (BMG) merupakan antara program utama Darul Wardah sebagai salah satu usaha untuk mencegah kegiatan tidak sihat gadis remaja terutama yang menjurus kepada perbuatan ZINA.

Program ini dijalankan dengan usahasama di antara pihak Darul Wardah dan sekolah-sekolah, institusi pengajian tinggi, kolej-kolej, badan-badan NGO lain dan mereka yang ingin bekerjasama dengan pihak kami. Program BMG ini juga bertujuan untuk memberi kesedaran dan infomasi kepada anak-anak gadis mengenai kemudaratan mendekati ZINA.

Kami dengan terbuka menerima pelawaan daripada mana-mana pihak untuk bekerjasama dalam memperhebatkan usaha kita untuk menangani masalah berkaitan ZINA yang kian membimbangkan dalam masyarakat Islam di  negara ini.

Semoga usaha kami ini dapat memberi sedikit sumbangan kepada umum dan semoga usaha dakwah ini mendapat keberkatan daripada Allah. Ayuh bersama kami demi generasi, masyarakat, negara dan yang paling penting demi agama kita, ISLAM.                                                            

                                  


Seandainya anda berminat untuk bekerjasama dengan kami dan sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi : 

Ustazah Hazlina - 019-277 4175
Puan Hidayah  - 019-363 6394

2 comments:

awien said...

salam....sy sedang mencari anak angkat x kisah lelaki or perempuan...dah kawin 6thn tp x ada rezeki lg.... plz call saya if ada yg sudi menyerahkan bayinyer sbg anak angkat - 0183534737(awien)

ana zahari said...

salam,
Saya Ana, berumur 35 tahun, belum berkahwin..sedang mencari anak angkat untuk menumpang kasih, sah taraf/tidak itu tidak mengapa.Saya juga bersedia untuk jadi ibu susuan.Bersedia memberi tempat perlindungan pada mana2 adik/wanita yang perlu tempat perlindungan semasa mengandung dan berpantang dan sudi memberikan anak anda kepada saya tidak kira jantina lelaki/perempuan. Jangan malu untuk hubungi saya di Ana 018-3788190 atau email niena_na@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...