Friday, April 10, 2009

Jika Allah berkenan, maka jadilah.....

satu perkara yang mengejutkan kami ialah satu peristiwa aneh yang berlaku kepada R.
Menurut pengesahan Doktor pakar, beliau tidak ada harapan untuk pulih kerana kerosakan yang teruk pada saraf dan memorinya.

Dia lebih banyak bergantung kepada orang lain untuk mengurus diri dan kehidupannya.Maha suci Allah yang Maha Agung dan Maha Pengasihani yang telah menjadikan hambanya yang dizalimi dan teraniaya menikmati nikmat hidup ini.


Sejak ketiadaan warden, Si R telah berupaya menyediakan makan minumnya sendiri. Apa yang lebih mengejutkan ialah dia mampu memasak makanan sendiri, bahkan ini diakui oleh penghuni yang lain.


Sejak kedatangan tetamu baru bersama dengan seorang bayi berusia enam bulan benar-benar merangsang motivasinya untuk lebih bertanggungjawab dan ceria. Memori lamanya hidup semula apabila ia menyatakan bahawa sebenarnya anak kecilnya yang pertama telah meninggal ketika berusia dua tahun. Puncanya kerana dipukul dan didera oleh manusia kejam yang berhati binatang.

Banyak lagi keajaiban dan peristiwa yang menarik untuk dikongsikan kepada para pengunjung yang datang bertandang ke blog ini...jumpa lagi di lain siaran..adios..

2 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah.....doktor pakar walau sehebat mana pun ilmu dia hanya setitik nak dibandingkan dengan ilmu Allah.

yeeply said...

menakjubkan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...