Wednesday, March 4, 2009

apa jadi dengan lelaki itu....

kes mawar ni sebenarnya berat. Keganasan dan ............ berlaku sejak dia dari form 3 lagi. Dulu masa form five dia pernah buat report, tapi senyap aje. maklumlah masa tu tak ada orang nak back up dia. Alih-alih dia pula yang dicari kat sekolah, dengan cikgu-cikgunya sekali dikepung lelaki tersebut dengan geng-geng dia.

mawar lepas buat report tu, Kak wardah nampak stress habis. Bercakap sorang diri malam-malam. ketakutan jelas terbayang pada raut wajahnya. Dalam tempoh tiga hari, hampir 7 kali sessi kaunseling dilakukan.
Selepas melakukan solat-solat sunat, nampaknya Mawar agak tenang. Dia mula tersenyum dan ketawa. agaknya sudah berapa lama dia tidak menikmati rasa senyum dan ketawa itu ?

hari ketiga , sarjan yang mengendalikan kes menelefon. Lelaki tersebut telah ditangkap.Bagaimana pun kes ini boleh diikat jamin. Sarjan menyuruh kami kesana sekali lagi....
berulang lagi ke ng S. Ada orang datang jamin dia tak? kalau ada dia akan dibebaskan.Mendengar khabar ini , keriangan yang baru berputik pada wajah mawar, kelihatan semakin pudar...

3 comments:

Anonymous said...

nampak makin berkembang.....namun keikhlasan harus dijaga

Anonymous said...

keian mawar..bru nk rse bebas.

beringin83 said...

mawar skrg dah btul2 happy...
kiter doakan sama2 agar dia slamanya begitu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...